Zmagovalne apetite Celja uničil vratar v poljskih vratih…

RK Celje Pivovarna Laško : Orlen Wisla Plock   25:28 

V tretjem krogu LP so se naši fantje na domačem terenu dvorane Zlatorog pomerili z poljsko ekipo ORLEN WISLA PLOCK. V Zlatorogu smo na zacetku z veseljem pozdravili bivšega igralca Celja Nemanjo Zelenoviča, kateri je med navijači požel veliko simpatije predvsem zaradi svoje dostopnosti in preprostosti,zdaj pa si svoj kruh služi prav pri ekipi iz Poljske.

 Razmišljati je bilo potrebno o novih dveh točkah saj nam  je  minimalni poraz z Zagrebom in poškodba Mihe Zarabca, ki mu po tej poti tudi želimo uspešno okrevanje in čimprejšnji povratek na igrišče na prejšni tekmi navijačem pustil malo grenkega priokusa, vendar bi bili z danasnjo zmago zelo zadovoljni saj bi nam ta izdatno pomagala na  poti uvrstitve v osmino finala. Mi smo navijali, spodbujali naše fante, vendar ekipa, ki jo vodi španski selektor Manolo Cadenas je našim fantom skozi ves prvi polčas dokazovala, da bo pot do zmage in tako željenih dveh točk zelo težka. Njihova trda  obramba 6-0 se je vsaj v prvem polčasu izkazala za nerešljivo uganko, saj so prvi polčas dobili Poljaki kar za 7 točk  ( 10-17 ). V drugem polčasu so naši fantje končno zaigrali bolje in se z golom Luke Žvižeja 15 minut pred koncem približali na 3 zadetke zaostanka, ampak žal se nam nasa taktika kako do zmage danes ni posrečila, saj  smo tekmo izgubili predvsem v 1. polcasu na racun slabe obrambe in poljskega odličnega vratarja Corralesa saj je branil praktično vse kar smo iztrelili proti golu, kar pa se za naša fanta v vratih ni moglo reci. Na tej tekmi je najbolj s svojimi 6 zadetki iztopal Žiga Mlakar, v ekipi  pa se je  po dolgi rehabilitaciji znašel tudi brazilec Arthur Patrianova in dosegel svoje prve zadetke in se odlično vklopil v ekipo , vendar ni bilo dovolj in morali smo priznati premoč. Končni rezultat 28:25
Novi evropski domači točki bomo iskali v nedeljo 18.10.2015 ob 17.00 proti rokometnemu velikanu PARIS PSG.
VSI NAVIJAČI STE VABLJENI , DA  PRIDETE V ČIM VEČJEM ŠTEVILU, DA JIH SKUPAJ PRESENETIMO IN PRVIČ ZMAGAMO V DOMAČI DVORANI V LIGI PRVAKOV!!!
Avtor: N. Glinšek