Vid Poteko

Vid Poteko: »Mislim, da je čas da igralci povrnemo zaupanje kluba in navijačev in v letošnji sezoni Celje postavimo tja kamor spada!«

Tokrat si je čas za nas vzel igralec, ki je steber obrambe od letos dalje pa bo imel vidno in odgovorno vlogo tudi v napadu na položaju krožnega napadalca. Vid Poteko je, z nami spregovoril o počitnicah, pripravah, in ciljih za prihodnjo sezono. Prijetno branje!

DSCN4755

 

1. Vid za vami so poletne počitnice, je bilo oddiha dovolj, ali bi se prilegel še kakšen dodaten teden za nabor energije? Kot nam je znano je prvi del priprav namenjen fizični oz. kondicijski pripravljenosti in ni veliko stika z žogo, je to tisti najbolj naporen in neprijeten del priprav?

Ja res je za nami so počitnice, reprezentantje smo imeli malo majn počitnic kakor ostali. Večina nas je bila na morju in tam nabirala energijo. Vsekakor nebi bilo slabo, če bi bil še kakšen dodaten teden dopusta. Je pa res, da je vsega luštnega enkrat konec in včeraj smo ponovno začeli s treningi. Na začetku je definitivno poudarek na kondiciji pa to  vseeno ne pomeni da ne treniramo z žogo.

2. Ekipa se od lanske ne razlikuje veliko, odhoda sta bila dva, prihod ( če štejemo da se je Čavor ekipi pridružil že lani sredi sezone) pa samo eden. Je to prednost pred ostalimi ekipami za novo sezono?

Seveda je to prednost, ker se med sabo res dobro poznamo. Ob Čavorju se je pridružil še Slišković. Ivana smo že kar dodobra spoznali, je odličen igralec in res dober prijatelj. Čaka pa nas tudi veliko pripravljalnih tekem, da se bomo lahko dobro uigrali in  pripravili na novo sezono.

3. Številka 15 na tvojem dresu? Je za to številko kakšna posebna zgodba ali anekdota?

Ko sem se priključil članski ekipi so mi dodelili številko 4 pa mi ni bila najbolj všeč, tisto sezono je potem Miladin Kozlina zapustil Celje in prevzel sem številko 15.

4. Imaš med soigralci kakšen vzdevek, ki nam ga lahko zaupaš?

Soigralci me kličejo Videk ali pa Vidko.

5. Z novo sezono pride tudi nova sezona lige prvakov, lani vam je uspelo do osmine finala, lahko letos korak dlje? Skupina je atraktivna, prihaja ponovno Veszprem, Zagreb, Rhein-Neckar Löwen itd.… več kot atraktivni nasprotniki. Kakšna se tebi zdi skupina in v končnem tudi kam uvrstit Celje med vsemi temi nasprotniki?

Fantje se izredno veselimo lige prvakov. Skupina je zanimiva in atraktivna tako kot lani. Mislim, da nas čakata dve tekmi doma, kjer bo vzdušje v Zlatorogu res dobro, saj bo veliko tudi nasprotnih navijačev to sta Veszprem in Zagreb. Rhein-Neckar Löwen je ekipa z velikim imenom, mi bomo v tej skupini definitivno iskali svoje priložnosti. Osmina finala mislim, da je dosegljiva. Naprej pa bomo videli, če bo sreča na naši strani kdo ve…

6. Bolj kot liga prvakov pa je zaskrbljujoče stanje v slovenskem rokometnem prostoru. Navijači si kar nekako ne moremo predstavljati da ne bo več derbijev v dvorani Bonifika. Slavko Ivezič je v enem izmed intervjujev dejal, da slovenski rokomet postaja polamaterski? Se strinjaš s tem? In kako sam gledaš na dogajanje?

Tako drugod po Evropi kot v Sloveniji se pozna, da je v gospodarstvu kriza. Klubi zato v večini pomlajujejo svoj kader, kar je odlična priložnost za mlade rokometaše, ki mislim da jih je v Sloveniji veliko.  Mislim, da se v Sloveniji igra kakovosten rokomet, še vedno je velik podatek, da kar dva kluba nastopata v ligi prvakov, in dosegamo lepe rezultate na vseh nivojih reprezentance.

7.  Si zaradi omenjenih razmer razmišljal da bi tudi ti kariero nadaljeval kje v tujini?

Trenutno me še pogodba za eno sezono veže s Celjem. Sam bi rad nadaljeval tukaj. Smo super ekipa, z enkratnim trenerjem in skupaj smo si postavili cilj, ki ga želimo doseči.

8. Ko si ravno omenil lepe rezultate reprezentance te prosimo, da pokomentiraš še sredozemske igre in vse uspehe, ki jih sedaj dosegajo mlajši rokometaši.

Sredozemske igre so bile zame posebne, saj sem se prvič priključil članski reprezentanci. Malo nam ni bil naklonjen žreb, pa tisti nesrečni poraz proti Egiptu. Mi smo se potrudili in trudili pa nam na koncu ni uspelo se uvrstit v zaključni del. Razočaranje je bilo prisotno. Če pogledam pa celotno zadevo je bila pa to lepa izkušnja. Za mlajše kadete sem zelo vesel za to kar jim je uspelo. Sem pa podrobno spremljal mladinsko SP v Bosni, kjer je našim včeraj na žalost spodletelo, čeprav so v skupini prikazali odlične igre.

9.  Predebatirala sva te malo težje teme, sedaj pa se vrniva k navijačem. Tvoje mnenje o Florijanih?

Florijani so ena velika družina, ki nas spremlja na vsaki tekmi in nam daje podporo. Vesel sem, da z nami potujejo tudi na gostovanja, saj vsi vemo kakšna je situacija z navijači v drugih dvoranah. Še posebej pa so mi všeč derbiji z Gorenjem, se mi zdi da tam še posebej pridete do izraza.

10. Kaj pa izkušnje z navijačicami? Kakšna prijetna ali znajo biti sitne?

Nikakor nebi rekel, da ste sitne. Ste hmm ( vzame si čas za premislek op.p.) glasne in razigrane.

11.  Kako igralci na igrišču doživljate navijanje? Slišite navijače?

Navijanja se ne sliši razločno. Do izraza pride pritisk iz tribun, ko smo v obrambi in uporabite troblje in žvižge. Takrat se ustvari poseben pritisk in posebno vzdušje.

12. Se morda spomniš na kateri tekmi, so Florijani prvič glasno poklicali tvoj priimek oziroma ime ko si zadel gol??

O seveda se. Dve sezoni nazaj na tekmi pokala Slovenije proti Ribnici.

13. Že zgoraj sva omenila, da imate letos v ligi prvakov atraktivne nasprotnike, mogoče je na tem mestu priložnost da že sedaj nameniš par besed vsem tistim, ki vas hodimo spodbujat v dvorano Zlatorog. Kaj bi povedal vsem pred začetkom nove sezone? Kakšni so cilji in kakšna pričakovanja pred sezono?

Skupaj je ta mlada ekipa že dve leti. Trener in vodstvo se je izključno podrejalo napredku mladih in so imeli za nas posluh in razumevanje. Prav tako ste tudi navijači nas spodbujali in nam stali ob strani. Mislim, da je čas da igralci vrnemo to zaupanje in postavimo Celje tja kamor spada.

Avtor: D.S.

Slike:  D.S., Slavko Kolar