David Razgor

David Razgor: “Ko sem bil mlajši sem bil tudi jaz zagret navijač na tribuni.”

DSCN6431-2

Tokrat se je na »vroči stol« intervjujev za Florijane usedel tisti, ki bi mu po domače lahko rekli multipraktik. Levo krilo, srednji zunanji oziroma kamor ga postaviš tam se znajde in je pripravljen ekipi pomagati po svojih najboljših močeh. David Razgor, za člansko ekipo Celja PL igra od leta 2009 in izhaja iz povsem rokometne družine. Vzel si je trenutek časa in poklepetal z nami o takih in drugačnih zadevah. Prijetno branje.

1. David za trenutek bova pustila rokomet na strani. Za nami so prazniki, pa me zanima kaj delaš ti ob praznikih in tistih dnevih ko ni treningov. Kaj počneš?

Med prazniki posvetim čas svoji družini, ker je med treningi in tekmami za take stvari majn časa. Pa seveda nameni svoj prosti čas tudi punci. Tako da sem ob praznikih in prostih dnevih najraje kar doma ali s punco.

2. Florijani smo med sabo zelo povezani, ne druži nas samo navijanje za vas fante ampak se družimo tudi ko ni tekem. Kako je s tem med igralci? Ste skupaj in se družite tudi ko je sezone konce, in takrat ko ste prosti?

Seveda se družimo, lani smo po koncu sezone nekateri soigralci odšli skupaj na morje. Pa pred sezono se dobimo in se družimo. Veliko časa smo skupaj.

3. Ostaniva še za trenutek pri tvojih soigralcih, povedala ti bom začetek stavka ti ga boš pa dopolnil z imenom in priimkom tistega ki misliš, da opisu najbolj ustreza. Brez razmišljanja, tisti ki ti prvi pade na pamet:

Največji zabavljač v ekipi je… Luka Žvižej

Največji osvajalec ženskih src.. Vid Poteko

Soigralec, ki mu najprej popustijo živci… Urban Lesjak

Najbolj čuden okus za glasbo ima…uff ta je težka tega nebi vedel

Najbolj trmast je… Žiga Mlakar

4. Imaš v garderobi med soigralci kak vzdevek ?

Soigralci me kličejo Raza, drugih vzdevkov pa nimam.

5. Številka 9 na tvojem dresu, zgolj naključje ali je za tem kakšna zanimiva zgodba ali anekdota ?

Pa ni posebne zgodbe, že takoj na začetku, ko sem bil še pri majhnih sem najprej želel imeti številko 10. Pa je bila že zasedena tako da sem potem izbral 9. Spremlja me torej že od mlajših selekcij in bo tako tudi ostalo.

6. No pa se sedaj vrniva še malo k navijačem in navijanju. Tvoje mnenje o Florijanih?

Ja to mislim da je brez dvoma najbolj zvesta navijaška skupina v Sloveniji. Pa tudi v Evropi je malo takih.

7. Si kdaj sam tako goreče navijal za katero ekipo ali posameznika?

Ko sem bil mlajši, sem tudi sam bil zagret navijač na tribuni, in spremljal Celjane.

8. Kako igralci na igrišču doživljate navijanje? Slišite navijače?

Seveda jih slišimo, če je dvorana bolj prazna se Florijane sliši bolj razločno. V primeru da je Zlatorog poln pa ste navijači tisti, ki potem ponesete celo dvorano da navija.

9. Se morda spomniš na kateri tekmi, so Florijani prvič glasno poklicali tvoj priimek ko si zadel gol??

Mislim da je bilo to kar na prvi tekmi ko sem igral za člane. Bilo je na začetku sezone, na eni od pripravljalnih tekem.

10. Pa izkušnje z navijačicami? Kako zelo sitne znajo bit?

Jaz na to ne gledam tako da bi mi bile sitne, sem prav vesel če se navijači zanimajo za nas. Tako da to nikoli ni bil problem.

11. Je katera tekma, ki ti je res ostala v spominu po navijanju in vzdušju v dvorani in ti je posebej pri srcu, s tem da lahko izbiraš med tekmami, ki so se zgodile pred letošnjo sezono.

Tekma proti Kielcam. Dve sezoni nazaj, bilo je posebno vzdušje, ker nihče ni pričakoval da bomo igrali tako dobro in na koncu zmagali.

12. Izhajaš iz povsem rokometne družine, oče, brat in ti vsi ste zavezani rokometu, je to doma potem težje izklopiti, da beseda ko ste vsi skupaj ne nanese na rokomet ali je to čisto preprosto?

Ponekod mogoče to ni preprosto, pri nas pa nikoli ni bil problem. Tudi, ko beseda nanese na rokomet se pogovarjamo zelo konstruktivno tako da to ni težava.

13. Do konca sezone je še 8 tekem, vsi Florijani smo prepričani da tudi osem zmag, nas pa vseeno zanima kaj bi pred samim zaključkom sporočil Florijanom in vsem ostalim navijačem, ki navijajo za Celje?

To bi bilo seveda idealno če bi dosegli vseh teh osem zmag. Mi bomo naredili vse za to, da se bo to izpolnilo. Želimo si seveda podpore s strani navijačev. In smo prepričani, da jo bomo tudi dobili. Pomembno pa je, da nas spodbujajo tudi takrat, ko nam mogoče ne bo šlo. Ampak verjamem da nam bo uspelo.

 

d-2