Nikolo Ranevski

Rane: » Pravi navijač mora biti navijač v dobrem in slabem.  Mora imeti neko pripadnost klubu in navijati s srcem.«

Pred vrati je pomlad, in pomlad pomeni, da smo malo osvežili naša vprašanja. Tokrat je pred vami intervju, v katerem boste igralca resnično spoznali še malo bolje in bolj zasebno.  Nič več standardnih vprašanj. Vsak intervju bo novo poglavje in zgodba zase. Kaj povedati o tokratnem intervjuvancu?  Igralec, ki vsako minuto, ko dobi priložnost izkoristi in v te minute vloži vso strast in veselje, ki ga goji do rokometa. Fant, ki se zna obrniti v kuhinji in, ki pljune trikrat preko rame če mu pot prekriža črna mačka. Ja pred vami je več kot zanimiv in zabaven intervju. Prijetno branje!

Avtor: D.S.

1888631_650243875036476_1896613710_n

1. Najprej bova začela s tistim vprašanjem, ki navijače najbolj zanima. Kje boš nadaljeval kariero? Je sploh bilo kaj govora o podaljšanju s Celjem?

Iskreno povedano še nič ne vem. Pogovori s Celjem so bili, ampak o nadaljevanju kariere kje in kako za enkrat še ne vem.

2.  Kateri komad ali glasba, bi najbolje opisala stanje v celjski garderobi po zmagi nad Velenjem?

Nemože nam niko ništa ( smeh op.p).

3.  Pri soigralcih in ostalih ljudeh ki me obkrožajo najbolj cenim?

Pomoč, odkritost, korektnost.

1391847_596385050422359_449872389_n

4. Tvoj običajen dan poteka kako?

Se zbudim, pojem zajtrk, spijem kavo, grem na trening, po treningu se dobim s punco al pa z bratom, potem mam kosilo, po kosilu sledi počitek, druženje s punco, bratom, prijatelji, soigralci. Potem je čas da spijem drugo kavo, grem spet na trening, po treningu grem ponavadi kam na večerjo. Doma potem pogledam kakšen film, mal televizije, mal računalnika in je dan okoli.

5. V teh toplih dneh, ki prihajajo za sprostitev od treningov in tekem najraje?

Najraje počivam in se relaksiram. Rad imam tudi naravo, tako da kakšen sprehod okoli Šmartinskega jezera ali pa Mozirje ob Savinji, vse bolj na »izi«.

6. Stavek, misel ali nauk, ki so ti ga starši najbolj »zabijali« v glavo?

Uuuu ta je težka, tega je bilo kar nekaj. Kaj pa vem, mogoče ta, da ne počni nekomu nekaj, kar sam nebi želel, da drugi naredijo tebi. Pa ker imam brata sta me naučila, da znam stvari deliti.

7.  Kaj bi najprej pripravil oz. skuhal če bi te v tem trenutku postavili v kuhinjo?

Ufff marsikaj. Najprej govejo ali pa kokošjo juhico z ribano kašo ali pa z rezanci. Potem špageti s smetanovo omako in piščančjimi zrezki zraven more biti zelena solata, za sladico pa panna cotto.

60492_445349222192610_37650762_n

8. Najljubša hrana in najljubša stvar s katero se največkrat pregrešiš?

Mc’ Donalds, kebab, čipi čips pa kokakola to mam vse preveč rad.

9.  Glasba ali samo en komad, ki si ga najraje poješ v avtu ali pod tušem?

Najprej pod tušem ne pojem ( smeh op.p.). Zvrst glasbe, ki jo najraje poslušam v avtu pa je house, čeprav tega se na da peti.

10. Številka 11 je samo številka na tvojem dresu ali je za njo kakšna zgodba?

Na začetku sem imel številko 9, pa je imel Raza devet pa ker je starejši je ostala njemu, potem sem imel 3, pa sem prišel v člansko ekipo pa sem dobil 13, in ker je to nesrečna številka sem vzel 11 in to je to. Ni neke posebne zgodbe.

11. Si vraževeren? Če ja, kako se to pozna ko se v garderobi pripravljaš na tekmo? Imaš kakšen poseben običaj ali rutino, ki jo opraviš vedno pred tekmo?

Ja sem ja, kot sem rekel že prej 13 je nesrečna številka, ko gre črna mačka čez cesto trikrat »špuknem«, ponoči ne žvižgam in take zadeve. Nisem ekstremist ampak določene stvari pa so takšne. Se pa to ne pozna pred tekmo, ker nimam kakšnega posebnega običaja ali rutine. Edino, kar je vedno pred tekmo jem špagete ali pa makarone. Testenine v glavnem to res vedno.

12. Kaj bi bil če nebi bil rokometaš?

Pffff po moje bi nabiral borovnice ( smeh op.p). Kaj pa vem, glede na to, da sem hodil na gostinsko bi bil kakšen kuhar ali natakar. Po moje neki z gostinstvom.

550705_440259629368236_825059299_n

13. Če bi ti v tem trenutku nekdo dal na izbiro skok s padalom ali bungee jumping?

Uuuuu, oboje.

14. Stvari, ki jih res ne maraš početi so?

Spet si me dobila, kaj pa vem, zbujati se zjutraj je bedno. Nisem jutranji človek.

15. Če bi zadel na Lotu bi?

Karkoli rečem v tem trenutku, bi se verjetno lagal. Ker nekaj je tisto kar si zdaj mislim da bi, vprašanje pa je, kaj bi dejansko naredil, ko bi imel toliko denarja.  Edino kar bi želel je, da me taka vsota denarja nebi spremenila kot človeka. Po moje ga nebi porabil za bedarije, verjetno bi ga pametno kam vložil.

16.  Med navijači veljaš za igralca, ki vsako sekundo na igrišču daje vse od sebe in se to tudi vidi. Veseliš se vsakega gola, vidi se kako si jezen kadar kaj ne gre itd. Bi zase rekel, da si odprta knjiga ko gre za kazanje čustev, ali vse skupaj na igrišču enostavno počneš s tako strastjo, da se to pač opazi?

Kaj naj rečem. Če je noro ko stopiš na igrišče. Ne vem, jaz padem v nekakšen trans.  Ko si kasneje pogledam tekmo in vidim, ko dam kakšen gol kako se veselim mi je kar malo nerodno. Dejansko pa se tega v tistem trenutku na igrišču ne zavedam, meni je to pač enostavno noro, noro početi. Tako, da po moje gre res samo za strast. Ker v tem noro uživam.

602646_440259416034924_1783715253_n

17. Kaj mora po tvojem mnenju imeti vsak pravi navijač oz. kdo je zate pravi navijač?

Za mene je pravi navijač tisti, ki je navijač v dobrem in slabem. Moraš imeti neko pripadnost. Da iz srca navijaš, da ne navijaš zato ker na primer tvoj prijatelj navija.

18. Če bi te namesto na igrišču eno tekmo dali sedet in navijat med Florijani, me zanima kaj bi se najraje drl in navijal na igrišče?

Hmm tista Forca Cele ole ole ole, tista je taka »ornk«. Pa še Cele, Cele in bi se še našlo kaj. Pa sigurno bi imel tisto trobljo, da bi lahko pihal in piskal.

19. Najlepši spomin ali pa dogodek na katerega se spomniš, ko ti nekdo omeni Florijane?

Nikoli prej nisem tako razmišljal o navijačih. Sedaj pa, ko smo bili v Flensburgu in smo zvečer prišli tja k vam v hostel na piknik, sem si sam pri sebi študiral, 19 ur so se vozili v eno smer, za eno uro tekme, da navijaš in se dereš, ekipa zgubi pa ostanete dobre volje. Potem ste se kljub porazu zbrali in imeli še piknik, in ob enem vas je čakalo še 19 ur nazaj domov, to je noro in to je pripadnost.  In to mi pride naprej, ko nekdo omeni Florijane, ta vaša dolga gostovanja pa navijanje in kako številčni ste.

20. Zgodba ali anekdota, ki se ti je ali pa se vam je zgodila na kakšnem gostovanju ali na kakšnem treningu in ob kateri se še vedno nasmeješ ko se spomniš nanjo?

Men se zdi, da se na vsakem treningu naredi kakšna smešna stvar, smo prava klapa in teh trenutkov je veliko. Kakšen takšen, da bi se ga sedaj spomnil ne, ampak res dnevno se dogajajo kakšne zanimive stvari na treningih.

21. Prosim če dokončas tale stavek : 23.maj bo dan, ko… ?

23.maj bo dan, ko bo zadnja tekma.

Foto: Slavko Kolar