Gregor Potočnik

»Vedno sem strmel k čim prejšnji vrnitvi na igrišče. Ni ga lepšega občutka kot s soigralci odigrati eno res težko tekmo.«

 

Članski dres nosi že od sezone 2010/2011, navijači pa se ga v dresu Celja nismo prav veliko nagledali, ker so mu sezono za sezono načrte kvarile poškodbe. Kljub vsemu pa ostaja borec in se ne pusti ter ne predaja. Po letošnji sezoni zapušča vrste Celja in si išče novo sredino, kjer se bo dokazoval in po našem mnenju tudi dokazal.  Gregor Potočnik je tisti, ki si je vzel nekaj trenutkov in odgovoril na vsa vprašanja ter nas in vas na koncu prav lepo povabil  na tekmo v petek v Zlatorog. Prijetno branje!

DSCN5741

1. Ko sem bil majhen fant sem si vedno želel postati?

Ko sem bil manjši in mlajši sem v bistvu igral in poskusil veliko športov na primer košarko pa judo, in si res nisem mislil, da bom rokometaš. Potem pa smo enkrat v osnovni šoli imeli šolsko tekmovanje v rokometu in od takrat naprej sem ostal v rokometu.

2. Kakšna je bila prva neumnost ali pa bedarija, ki si jo ušpičil v šoli ali kako drugače in zaradi katere je potem doma sledil resen pogovor s starši ali pa celo hišni pripor?

Hja, takih neumnosti je bilo kar veliko. Ne vem točno katera je bila prva, ampak ena takih je bila, ko smo v šoli razbili vsa stekla od kabineta. Takrat so sledile sankcije tako v šoli kot doma.

3. Če bi lahko en dan bil katerikoli super junak katerega bi izbral in zakaj?

Super junak…. Kaj pa vem, evo bil bi spidermen. Lahko bi se vlekel z mrežo, plezal po blokih in izvajal dolge skoke.

4. Če bi moral iz Slovenije se preseliti v katerokoli drugo državo, katera bi to bila in zakaj?

Mislim , da bi bila to Španija. Zaradi načina življenja, ki ga imajo tam, pa zaradi nočnega življenja pa še bi se našel kakšen razlog zakaj Španija. Druga bi bila pa Nemčija, ker je najbolj urejena država.

5. Najljubši film, nadaljevanka?

Najljubša nadaljevanka je the vampire diaries , najljubši film pa Undisputed vsi trije deli.

6. Najljubša spletna stran oziroma spletna stran na kateri si največ kadar si na računalniku?

To bo kar siol oziroma sportal, pa seveda spletna stran od RK Celje.

7. Čevapčiči, burek ali kebab? oziroma s čim se najraje pregrešiš?

Čevapčiči.

8. Pojdiva sedaj k rokometu. Tvoj najlepši trenutek v dosedanji karieri?

Moj najlepši trenutek v dosedanji karieri je tretje mesto, ki sem ga osvojil z mladinsko reprezentanco na evropskem prvenstvu v Turčiji.

10259884_688308167896713_8189103441288163732_n

8. Za dobre uspehe v športu je potrebna motivacija. Kaj je tebe motiviralo ali pa te še motivira, da si svoje življenje posvetil športu?

Motivacija pri meni ni nikoli problem. Ko se odločim in si neko stvar zadam mi nič več ni težko, lahko sem tečen lahko me ne vem kaj ovira ampak strmim k tistemu cilju, ki sem si ga zadal in to potem tudi naredim. Drugače pa tudi moj stric se je ukvarjal z rokometom, tudi isto številko je nosil kot jaz, čeprav je to s številkama zgolj naključje, in to me je samo še dodatno navdušilo, da sem se potem odločil postati profesionalni športnik.

9. V rokometu je doping sicer redek pojav, pa vendar se zdi, da ga ni športa, kjer nebi kakšen posameznik posegel po le tem.  Kako gledaš sam na te zadeve? So določeni športi in konkurenca res tako hudi, da je potreba poseči po prepovedani sestavinah?

Moje mnenje je, da noben šport ni tako hud, da bi bilo to potrebno in opravičljivo. Ampak kot lahko vidimo se dogaja in se bo po moje dogajalo še naprej. Sam pa nikoli nebi posegel po čem takem, uporabljam zgolj in samo proteine pa še to med pripravami.

10. Kaj pa športne stave? Ali sam kdaj staviš?

Nikoli nisem stavil.

11. Kaj pa stave s soigralci ali prijatelji? Je bila kdaj kakšna stava, ki si jo izgubil in potem s težkim srcem izpolnil tisto kar si obljubil, da boš naredil?

Med nami soigralci je bila ena stava. Sem jo izgubil in potem tudi naredil tisto kar sem rekel, da bom naredil. Bilo pa je zelo smešno. Bi pa raje obdržal zase, kakšna je ta stava bila.

12. Ko si dobil prvo plačo po podpisu  pogodbe s Celjem, kaj je bila prva večja stvar, ki si si jo kupil?

S prvo plačo si nisem kupili kakšne večje stvari, sem pa nekaj plač dal na stran in jih prihranil in si potem kupil avto.

13. Gregor  če rečemo, da te je sreča kar se športnih poškodb tiče zapustila, nismo rekli ničesar napačnega, najprej si si leta 2011 poškodoval levo oko, izpustil skoraj celotno sezono, se vrnil in si kmalu po začetku nove sezone leta 2012 poškodoval še koleno, kjer si si strgal kolenske vezi. In je šla po gobe še ena sezona. Prestal si torej nekaj res hudih stvari, si zaradi poškodb začel drugače gledat na šport, na svojo športno pot, ali si v glavi vedno imel le kako se čim prej pozdraviti in vrniti na igrišče?

Res je, da so me spremljale te težke poškodbe, ampak nikoli niti za trenutek nisem obupal ali odnehal. Vedno sem strmel k čim prejšnji vrnitvi na igrišče. Ni lepšega občutka kot s soigralci zaigrati na eni težki tekmi.

14. Sezona gre proti koncu, kje boš nadaljeval kariero? Ker kolikor je znano nam s Celjem pogodbe nisi podaljšal?

Naslednje leto sigurno ne bom v dresu Celja, se še pa ne ve v kateri klub v Sloveniji bom odšel.

DSCN5743

15.  Si kdaj razmišljal, če bi igral v drugačni rokometni sredini kot je Celje, da bi se bolj razvijal, prej uspel in več igral, ali se ti zdi da ti je Celje dalo svoj maksimum?

Kar se tiče Celja mi je klub dal svoj maksimum, ne morem jih krivit za karkoli. S poškodbami katere sem imel pa tako veste kako je, enkrat se poškoduješ pride na tvoje mesto nekdo drug in potem se je težje vrniti in se ponovno dokazovati in si izboriti svojo minutažo, ter nadoknaditi kar si zamudil. Tako, da kar se tiče Celja so mi nudili vse kar je bilo v njihovi moči.

16. Kaj bi bil če nebi bil rokometaš?

Hmmm, to bi lahko bilo kar nekaj stvari, ampak najbolj pri srcu mi je košarka, kjer mislim, da bi zaradi višine lahko tudi kar uspel. Tako, da bi verjetno ostal v športnih vodah.

17. Če bi lahko v tem trenutku odšel gledati katerikoli športni dogodek na svetu, katerega bi izbral?

Nogometni El Classico.

Sledi seveda podvprašanje: Za koga bi pa navijal?

 Hm kaj pa vem Barcelono bom rekel.

18. Čeprav si še izjemno mlad in imaš pred sabo še kar nekaj let igranja, nas zanima, če že veš kaj boš počel ko ne boš več aktivni športnik?

Jaz resnično upam, da si bom skozi kariero ustvaril dovolj dohodkov oz. prihodkov, da bom lahko po končani karieri odprl kakšen s.p. oziroma podjetje. Nikoli se ne ve, mogoče pa ostanem v rokometu in se podam v trenerske vode. Do tja je še nekaj časa in bom še premislil kaj bom počel.

19. Stojiš s soigralci v vrsti pred tem da stečete na igrišče, in slišiš kako cela dvorana vpije CELE, CELE, CELE. Kakšne misli ti rojijo po glavi vi tistem trenutku?

V bistvu se takrat resnično poskušam koncentrirati na tekmo.  Veste kako je to, tudi na igrišču vas včasih ne slišimo ko vzklikate naša imena, ker je v tebi vse preveč adrenalina in koncentracije na dogajanje, ki se odvija na igrišču. Je pa seveda dodatno vznemirjenje ker veš, da je dvorana polna, da te čaka podpora iz tribun.

1798860_650244001703130_1629973372_n

20. Jaz izrečem besedo Florijani, ti pa ob tem najprej pomisliš na?

( Globoko vdihne in kot iz topa izstreli op.p)… Najboljše navijače na svetu.

21. V  petek nas čaka zadnja domača tekma v tej sezoni, klub pa se je ponovno potrudil in vključil dobrodelnost. Te dobrodelne akcije so več kot dobrodošle glede na stanje v državi. Kako s soigralci gledate na te poteze kluba?

Meni osebno se to zdi super. Tud kot ekipa dostikrat pomagamo in sodelujemo v teh akcijah, ki jih pripravi klub, večkrat smo tudi že delili brezplačne karte, da je dvorana bolj polna in podobne stvari. Skratka radi stopimo skupaj in pomagamo.

22. Intervju bova zaključila s tvojim povabilom vsem ljubiteljem na tekmo, ki je v petek. Kako bi jih povabil?

Ja, jaz bi rad povabil vse ljubitelje rokometa, vse Florijane, da se nam pridružijo v petek  ob 19.00 v Zlatorogu proti ekipi RK Maribor Branik. To bo generalka pred tekmo sezone. Da stopimo skupaj in, da nam pomagate znova do uspeha. Ter, da se na koncu skupaj poveselimo ob novi zmagi.

Avtor: D. Skok

Slike: Slavko Kolar, N. Mlakar