ALEM TOSKIĆ

Alem Toskić: “Florijani- to je moja publika!”

Od njega smo se poslovili z vzlikanjem: “Mi smo Florijani, Toske je naš.”, s svojimi besedami pa nam je samo potrdil, da je Alem Toskić velik igralec, predvsem pa človek, ki je za celjski dres igral s srcem in dušo.

306025_440259289368270_1140693186_n

1. Alem zamenjali ste klub, čeprav nam je na uho prišlo, da sploh niste želeli zapustiti Celja, je to res?

Sigurno je res. Bilo mi je zelo težko, ko so odločili, da ne bodo podaljšali pogodbe z mano ter bom po šestih letih prosti igralec. Ta leta so bila najboljša v moji karieri, vse najboljše kar se mi  je zgodilo. Moral sem se sprijazniti s tem, da moram oditi iz Celja. Seveda mi je bilo težko. Zadnji mesec, ko se je že vedelo, da odhajam iz Celja, mi je na vsakem treningu, tekmi in srečanju  s Florijani bilo težko. Celje je moj klub, Celje je moje mesto. Tu je moja družina in sigurno se bom vrnil. Če ne v klub, da jim pomagam, pa bom sigurno živel v Celju.

2. Med navijači Celja Pivovarne Laško ste izredno priljubljeni. Kakšno pa je vaše mnenje o Florijanih?

Florijani- to je moja publika. Ko sem prihajal v Celje, sem slišal, kakšni so navijači, na srečo sem imel to priložnost, da se prepričam, da so se res takšni kot mi je bilo predstavljeno . Zares svaka jim čast. Danes sem prišel  v Maribor, prišli so da bi me obiskali in pozdravili. Bilo mi je težko ločiti se od njih, ampak tako je, nič ne moremo, takšno je življenje. Vsako pavzo oz. proste dni bom preživel v Celju in sigurno se bom še dalje družil z njimi.


3. Kaj za Vas pomenijo Florijani?

Florijani mi pomenijo veliko. Ko pridem na tekmo, ko vidim, da prihaja avtobus v rumeni barvi. Zares bili so naš dodatni igralec in svaka jim čast. Veliko kilometrov so prepotovali zaradi nas. Včasih niso gledali tekme, pa so vseeno bili tam in so se potem morali nazaj vrniti. Res, bili so naš dodatni igralec , dajali so nam dodatni motiv, moč in zares kapa dol, svaka jim čast za vse kar so dali za Celje Pivovarno Laško.

 

GREG2594

 

4. Katere tekma Vam bo najbolj ostala v spominu, kar se tiče navijanja?

Uuuu (razmišlja). Ne morem izpostaviti niti ene, saj je vsaka bila idealna, neka zgodba zase. Spominjam se prvega leta, ko sem prišel, ko je celotno mesto živelo za rokomet. V spominu mi bodo ostale tekme s Gummersbachom, Veszpremom, sedaj s Veszpremom zadnja. Res ne morem se odločiti za le eno, saj so res ponavaljam še enkrat vse bile idealne.

5. Kakšni so bili Vaši občutki na poslovilni tekmi Dejana Periča, ko Vas je celotna dvorana pozdravila?
Kot sem že rekel, težko mi je bilo zadnji mesec, ker sem vedel, da bom odšel. Vsako srečanje s Florijani, vsak trening, vsaka tekma, vedno mi je bilo težko. Zadnjo tekmo, ko sem dobil tak aplavz in zraven tega, ker se je Perke (Dejan Perič) moj najboljši prijatelj, ki se je poslavljal dal veliko rokometu in po tridesetih letih gre zaslužno v pokoj, je bila tekma res sijajna.

6. Nova sezona prinaša nove izzive, Vaš novi klub Vardar se je močno okrepil, nastopali boste v Ligi Prvakov, kakšni so cilji za sezono, ki prihaja?

Ekipa je popolnoma nova, veliko je igralcev, vse to se sedaj mora skupaj poklopiti. Dobro nam gre, imamo še veliko časa do začetka prvenstva.  Cilj kluba je, da postanemo prvaki Makedonije in se uvrstimo v drugi krog Lige Prvakov, kar nebo lahko, saj imamo močno, težko skupino. Tu bomo dali vse od sebe in mislim, da bomo opravili to, kar se od nas pričakuje.

7. Postali ste soigralec s Matjažem Brumnom, s katerim sta si v letih, ko ste igrali v Celju stala nasproti. Je prestop v novi klub zaradi poznanih lažji?

Sigurno je lažje, ko pa imam Matjaža tako blizu. Ko sem prihajal v Vardar, je bilo zelo veliko nepoznanih obrazov. Bilo mi je veliko lažje, ko sva s Matjažem sedla skupaj na letalo v Ljubljani in se skupaj odpravila v Skopje. Tu smo našli stanovanje, eden zraven drugega, tako da se druživa cel dan. Razideva se le zvečer, ko odideva na spanje.

8. Kakšni so bili Vaši občutki, ko ste izvedeli, da odhajate na priprave v Slovenijo?

Uf to Vam pa ne morem opisat. To mi je bilo, kot se reče boli glava, ko sem slišal plan priprav. Ko so mi rekla, da bom štirinajst dni bil v Kranjski Gori na pripravah, sem rekel, naj mi delajo, kar želijo, samo da pridem v Slovenijo. Enostavno čustva so globoka. Ko sem prečkal slovensko mejo je bil občutek takoj drugačen, saj sem tu bliže domu, sorodnikom in vsem ostalem.

9. Ali je Vaša želja, da se v Ligi Prvakov srečate z ekipo Celja, zakaj?

To bi bilo zame zelo težko. Po eni strani si bi želel, po drugi pa ne. Nebi želel, da gledam Florijane na tribuni, igram proti njim in se veselim svojega gola, a, da vem kaj so ljudje naredili zame in kako so mi pomagali skozi vse sezone, teh šest let, ki sem jih preživel v Celju. 

toske

Avtor: Barbara Brkovič

Foto: Slavko Kolar