Poln Zlatorog in tresenje tal ni bilo dovolj…

 

RK Celje Pivovarna Laško : RK PPD Zagreb  20:21 (10:9)

Tako zelo smo jo pričakovali to zmago, ki je potem ni bilo. Bili smo polni upanja, na koncu pa kar malo razočarani, da se par minut po koncu tekme na naši tribuni ni nič premaknilo. In sploh ne vem kako naj začnem ta članek, ker sem še zdaj pod vtisom tega tesnega poraza nad Zagrebom. Ampak nekaj malega bom natipkala pa KAR BO, PA BO.

V drugem krogu elitne lige prvakov za fante se je v celjski dvorani Zlatorog odvijala tekma med domačini in sosedi iz Zagreba, nekateri so tekmo poimenovali balkanski el clasico. Tekma je bila napeta že od samega začetka, saj vemo da hrvatje  vseeskozi igrajo na mejah izključitve ter ldaj pa kdaj znajo tudi zelo grdo provocirati nasprotnika in s tem povzročiti nemalo vroče krvi na parketu. Tekma je bila vseskozi v nihanju, nekajkrat so Celjani vidili z tremi štirimi zadetki a vsakokrat so se jim gostje približali, a v naših vratih je bil izjemni vratar Urban Lesjak, ki je ubranil skoraj 20 strelov nasprotnika. Polčas je v Celju kazal komaj 10-9 za Celjane, to je relativno majhen rezultat. Polčas so Celjani spet začeli v krču kot jim je to očitno že v navadi. Posledično zaradi tega ke tekma začela biti zanimiva za ene in druge. Celjani so začeli delati napake hrvatje so pa to spridoma začelai izrabljati sploh z izjemnim Ivićem v vratih. Na koncu smo le dvignili dvorano na noge, ko smo še upali na čudež, saj smo imeli par sekund pred koncem dva igralca več in žogo za izenačenje kar pa fantje niso uspešno izkoristili in bilo je pač tako kot je bilo. Kot zvesta Florijanka mi je zdaj to težko izreči, ampak vseeno: sosedje bili ste boljši in srečnejši, ampak mi prihajamo na povratno srečanje v Zagreb. Možnosti za napredovanje so še in padali še bodo velikani in ne velikani doma in drugod.

 

Fantje glave gor in dobr poštudirat kok pa kaj, v soboto bo spet pestro, saj v Celje prihajajo Poljaki in imeli bodo isti cilj kot Hrvati.

 

#ENKRATZACELEVEDNOZACELE

 

Avtor: A. Žaberl