Ko se igra samo za čast…

RK Celje Pivovarna Laško : Čehovski medvedi  29:25 (14:15)

Zadnja, vendar za nas nič manj pomembna tekma Lige prvakov se je danes odigrala v dvorani Zlatorog med ekipo Celja Pivovarne Laško in ruskimi Čehovskimi Medvedi. Naša zadnja evropska tekma to sezono se spet ni začela po naših željah, tako kot vsaka doslej, ampak na koncu je slavila ena ekipa z enim srcem in to so bili seveda naši celjski mladci.

Ta tekma seveda ni ne za nas ne za Ruse bila več pomembna, saj smo oboji že en čas vedeli, da letos pač ne bo evropske pomladi za nobeno ekipo. Lahko bi rekli, da se je igralo za čast in zadnjo dobro predstavo ob slovesu od lige prvakov. Naši igralci so tekmo pričeli v nekakšnem krču z slabo obrambo 5:1 saj se nikakor niso mogli odlepiti od silovitega ruskega naleta, ki je že v 7.minuti vodil za 3 gole. Predvsem po zaslugi Davida Miklavčiča in fantastičnega Blaža Janca smo kmalu izenačili, vendar veselje ni trajalo dolgo. Ves prvi polčas smo se z ruskimi medvedi lovili na koncu pa odšli na odmor z minus 1. V drugem polčasu je bila zgodba do 42. Minute, kjer sta švicarska sodnika po prekršku nad Miklavčičem ruskemu medvedu Derevenu pokazala rdeč karton, enaka vendar se je kmalu s prvim golom na tekmi izkazal naš 201 cm visoki krožni napadalec Blaž Blagotinšek, kar nas je popeljalo v prvo vodstvo na tekmi, kar nam je dalo zagona in poguma. V Zlatorogu je zavrešalo, kot bi bil poln do vrha. V drugem polčasu fenomenalen Lesi, je branil vse kar mu je prišlo pod roke in tako dodal še tisto pikico na i, ki so jo igralci potebovali, da je ob 60.minuti na semaforju pisalo 29-25. Navijači z igro in prenekaterimi sodniškimi odločitvami s strani dvojice švicarskih “Rikol” nismo bili pretirano zadovoljni, vendar na koncu šteje le zmaga in te smo se skupaj tudi razveselili.

rusi

Naši fantje so torej letošnjo ligo prvakov končali kot so si samo lahko želeli ter tako razveselili na pol polno dvorano in svoje najzvestejše navijače Florijane.  Na koncu je sledil še pozdrav, ki ne sme manjkati po vsaki tekmi ne glede na rezultat. Kako že pravimo Florijani: for ever and ever.Vseeno pa dejstvo, da se je tekma lige prvakov igrala v napol prazni dvorani ne gre spregledati.  Zato si v bodoče želimo večjega obiska in čimveč skupnega navijanja, kajti ta mlada ekipa to potrebuje in si tudi zasluži, kar so že neštetoktrat tudi pokazali. Tako to smo torej zaključili , zdaj pa imamo v mislih še državno prvenstvo in pa seveda pokal Slovenije, ki ga bo konec marca gostil Koper, tam pa ne bomo manjkali niti mi.

Naj se lov na pokalni in državni naslov začne! Se vidimo!

 

Avtor: N. Glinšek in A. Žaberl

Foto: N. Svetec