Kdo smo?

Začetki Društva navijačev Florijani segajo v leto 1993, ko je nekaj rokometnih navdušencev zbralo okoli sebe enako mišljene ljudi. Odločili so se, da organizirano navijajo na tekmah, kot so domača in evropska prvenstva.

Leta 1993 je bil tudi prvi občni zbor, na katerem se je potrdil po takrat veljavni zakonodaji statut Društva. Tako je Društvo pridobilo pravno veljavo, saj so se izvolili vsi organi, ki so potrebni za delovanje društva. Naredili pa so si tudi članske izkaznice.

Ob nastanku je štelo društvo 80 Florijanov. Ker so člani društva bili zelo številčni, glasni, vestni in niso povzročali težav, so si pridobili zaupanje od Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Tako se je začelo korektno sodelovanje, ki še vedno traja.

Z sodelovanjem so si pridobili brezplačne vstopnice. Tako so začeli resno navijati na domačih tekmah (liga prvakov in pokal Slovenija) in na Evropskih tekmah ( lige prvakov).

Tako so počasi začeli hoditi na gostovanja po Evropi, kot so: Nemčija, Francija, Španija, Švedska, Poljska, Slovaška, Poljska, Češka, Grčija, Danska,..in seveda tako se je tudi večalo število navijačev, ki pa je že doseglo 200.

 

Društvo ima zlasti naslednje namene in cilje:

– združevanje članov zaradi organiziranega navijanja na tekmah,

– da posreduje in razvija pri članstvu vrline kot so: skromnost, solidarnost, kulturno obnašanje in športno navijanje

– sodelovanje z ostalimi društvi navijačev

– organiziranje druženj z domačimi in tujimi navijaškimi skupinami

– skrbi za razvoj in promocijo predvsem rokometa

 

Društvo ima naslednje naloge:

– športno navijanje na tekmah

– da poskrbi za primerno, kulturno obnašanje svojih članov na tekmah

– da poskrbi za javno moralo in moralo nasploh

– navijanje vzpodbuja s pomočjo navijaških rekvizitov

 

ŽELIŠ POSTATI ČLAN NAVIJAŠKE SKUPINE FLORIJANI?

 

Pristopna izjava

Pravila in dolžnosti člana