Celjani v Krškem potrdili enoletno nepremagljivost v državnem prvenstvu

RK Krško: RK Celje Pivovarna Laško 19: 47

Celjane je v 18. krogu prve NLB Leasing Lige čakalo gostovanje pri zadnjo uvrščeni ekipi. V Krško se nas je odpravila tudi zelo majhna skupinica Florijanov. No, če smo bolj natančni, na pot smo se odpravili štirje. Vedno veseli, saj bomo v naše spomine dodali še eno novo dogodivščino.

Tekmo so bolje odprli domači rokometaši, ki so po štirih minutah vodili s rezultatom 3:1, naši rokometaši pa so do svojega prišli v 9. minuti, ko so povedli z 5:6. Pivovarji so nato po 17. minutah igre s serijo 4-0 pobegnili že na varnih 7:12. Zadnjih deset minut so Celjani rešetali mrežo Krčanov in tako višali prednost, ki pa se je ob polčasu ustavila pri rezultatu 12:22. Drug polčas so bolje začeli Celjani, ki so s hitrimi protinapadi svojo prednost vseskozi višali. Najprej je kar nekajkrat zadel Žvižej, nato pa so se mu priključili še Janc, Blagotinšek in Kodrin. Proti koncu tekme pa sta pridno polnila mrežo tudi Marguč in Poteko.  Razživeli smo se tudi navijači ( vsaj ženski del je vedno bolj in bolj glasno navijal) ob zadetem golu  Poteka smo tako bučno ploskali in ga poklicali, da se nam je le ta  z nasmehom ( ali lahko rečemo kar s smehom, ker smo ga očitno zabavale) in pozdravom za to zahvalil. Kljub temu, da smo na tekmi bili le štirje Florijani, se nas bodo v dvorani zagotovo zapomnili. Ob vsakem zadetku smo ploskali in ob vsaki obrambi Lesjaka ali Skoka smo bili na nogah.

Celjane sedaj v naslednjem krogu čaka gostovanje v Slovenj Gradcu, kamor odhajamo v veliko večji zasedbi, zato se v soboto ob 19.00 vidimo v Slovenj Gradcu. 

Avtor: B. Brkovič