Brez težav pod streho še 29. zaporedna zmaga v DP

RK Slovenj Gradec 2011 : RK Celje Pivovarna Laško 23: 35

Naši Celjski vitezi še naprej ne poznajo poraza v DP, neporaženost traja že 29 tekem. Še kar naprej bežijo z dvema točkama prednosti pred drugouvrščenim Gorenjem.

 Iz Celja proti Koroški smo se odpravili z enim avtobusom, ki pa ni bil najbolj poln, saj smo kot lokalni avtobus pobirali vse do Velenja. Pred dvorano smo prišli eno uro pred tekmo. Nekaj jih krenilo zaliti in okrepiti svoja grla, nekaj pa nas je hitro odšlo na toplo.  Mislim, da nihče v rumeni opravi v dvorani ni niti za trenutek podvomil v celjski uspeh ob koncu 60. minute . Začeli so odločno v napadu kot vedno. Tako je že bilo v 10. minuti na semaforju 6-2 za Celjane, ni manjkalo veliko, da je že v 13. minuti domači trener bil primoran vzeti minuto odmora (8-3). Takšno igro smo spremljali skozi cel polčas, v 25.minuti je pa na zapisnikarsko mizo položil zelen karton tudi Tamše, da bi malo dal dihati svojim varovancem in jim povedati kako odpeljati polčas do konca. Ob pisku 30. minute so Celjani na odmor odšli z prednostjo 6 golov (16-10).

 Drugi polčas je potekal po ustaljenih tirnicah, razen nekaj izgubljenih žog Celjanov ni bilo pretresljivih dogodkov (smeh). V Celjskih vratih je blestel Matevž Skok (Skoki), brez obramb pa ni bil niti Slovenj Graški vratar a našega Skokija ni mogel prekositi. V 44. minuti je na semaforju pisalo 27-15 za Celje in domači trener je spet vzel minuto odmora. Kako borbeno in srčno igrajo Celjani je pa pokazal tudi Blagotinškov rdeči karton malo pred koncem tekme, ki je svoje živce šel hladit ven na zrak.Še malo je bilo do konca, zadevali so eni in drugi ter ob zadnjem sodnikovem pisku je na semaforju pisalo 35-23.

Celjani so tako pod streho spravili še 29. zaporedno zmago v DP. Dodamo še pa lahko, da je pri Celjanih bil za najboljšega igralca tekme razglašen nihče drug kot naš Skoki s svojimi fenomenalnimi obrambami. Naslednja postaja je Ormož ter jubilejna 30. zmaga.

Avtor: Anja Ž.