11 del nadaljevanke: Prevlada nad Gorenjem se nadaljuje!!

RK Celje Pivovarna Laško : RK Gorenje Velenje  28:24

Prvi pravi derbi v DP. Tekma z Gorenjem. To so derbiji v pravem pomenu besede. derbiji, ki se začnejo na forumih, spletnih omrežjih, končajo pa v dvorani. Če zmagaš je zmaga najslajša, če zgubiš se težko sestaviš…

Vsak pravi navijač in mi Florijani vemo, da se  obeta tekma tako na igrišču kot na tribuni. treba bo dati vse od sebe in se več. To je tekma za čast, tekma živcev in grizenja nohtov. Predvsem pa tekma “odlicnega” sojenja.
Vse to prinaša tekma med Celjem Pivovarno Laško in Gorenjem iz Velenja. Tudi tokrat jebilo tako. Tekma se je začela v prid Velenčanom saj so v začetnih minutah vodili vendar naši fantje se niso predali, prišli do izenacenja in vsaka zoga je na  koncu postala  pomembna. Igralo se je gol za gol. Velenjski vratar Benjamin Burić nam je krepko kravžljal živčke, v svojo statistiko je vpisal 12 obramb.Ob koncu prvega polčasa nam je veselje malo pokvaril Mario Šoštaric saj je zabil gol za zmago ob polcasu 11:10.
A vendar nismo se dali, kljub slabemu zacetku in borbi gol za gol smo se v zadnjih 15 minutah tekme končno odlepili, tudi na račun velenjskih izgubljenih zog in tekmo kljub manjsim napakam pripeljali do konca z  končnim rezultatom 28:24. 
Veselje ob zmagi je bilo nepopisno. Zmagati neposrednega rivala je nekaj najlepšega, verjemite! Prav vsi v naši ekipi si zasluzijo pohvale in upam, da bo takih sladkih zmag še več.
Avtor: N, Glinšek